Sådan får du Microsoft C5 2012 (SQL) live data i Microsoft Power BI med Personal Gateway

I denne artikel har jeg lavet en rapport der bruger data fra Microsoft C5 2012 (SQL) og bruger Power BI Personal gateway til at give live adgang til data. Som eksempel har jeg lavet en rapport der viser i hvilke byer der er flest kunder og hvor man kan se de enkelte kunder ved at trykke på byerne på kortet.

Microsoft C5 installationen

I eksemplet har jeg brugt en Microsoft C5 2012 som kører på en SQL server jeg har installeret på min egen PC. De data som er brugt er standard DMO regnskabet.

Hvad er Personal Gateway

Personal gateway er et program du kan installere på en PC eller Server for at lave et bindeled mellem Power BI og de data der er på den lokale maskine. Personal gateway giver i det her tilfælde adgang til SQL serveren på min PC og derfor kan data fra SQL serveren bruges live i Power BI.

For at lave forbindelsen mellem data og hjemmesiden via Personal gateway så skal man designe rapporten i Power BI desktop på den PC hvor Personal gateway er installeret. På den måde vil den arve forbindelsen når man lægger rapporten op på hjemmesiden.

Personal gateway formidler kontakten mellem hjemmesiden og de lokale data sådan her: Power BI -> Personal gateway -> SQL server lokalt.

Hvis man vil lukke for forbindelsen til data kan man altid bare afinstallere Personal gateway.

Se/Prøv rapporten

Du kan se det endelige resultat af rapporten nedenfor, hvor jeg har indlejret den direkte fra Power BI. Du kan også se rapporten her: Se rapport

Sådan gør du

Opsætning af Personal gateway

For at downloade Personal Gateway skal du gå til https://powerbi.microsoft.com/en-us/gateway/ som vist nedenfor og trykke på Download gateway.

Når du har downloadet Personal gateway og kører installationen får du nedenstående frem og her trykker du næste. På næste side vælger du kun Personlig gateway (Power BI) og trykker Næste. Når du har trykket næste starter installationen. Her sætter du flueben i boksen og trykker på Næste.
Her kommer der er par advarsler omkring installationen. Grunden til at de kommer frem er at jeg installere Person gateway på min bærbare der kører på WiFi. Hvis du skal have mest ud af Personal gateway skal den helst installere på en PC der altid er tændt og her internet adgang. Her sætter du flueben og trykker Næste. Her kan du vælge hvor du vil installere Personal gateway henne. Installationen kører. Du har nu installeret Personal gateway.
For at starte Personal gateway, så skal du finde den under programmer og starte den. I Windows 10 ligger den under Tilføjet for nyligt som vist nedenfor. Når du starter første gang, så skal du logge på din Power BI konto ved at trykke på Log på PowerBI.com. Når du har trykker på linket kommer nedenstående login billede frem og her skal du skrive dit Power BI login. Når du er logget på Power BI, så skal du angive den bruger du gerne vil have Personal gateway skal bruge på din PC. I det her eksempel har jeg brugt den bruger jeg er logget ind med på min PC. Når du er logget på med Windows brugeren er installationen udført. Personal gateway kører nu nede på process linjen som vist nedenfor.

Sådan indlæser du data via Personal gateway

For at bruge data via Personal gateway starter du med at lave en rapport i Power BI Desktop og forbinder til SQL serveren som din Microsoft C5 installation kører på.
Her skriver du Server og data for at logge på. Du kan blive promptet for SQL login oplysningerne. Her har jeg valgt CustTable (Debitor kartoteket) som eksempel, men du kan hente alle tabeller fra Microsoft C5 ind her. Når jeg har valgt tabellen vælger jeg Edit. Når jeg har trykket Edit får jeg nedenstående skærmbillede frem. Her har jeg formatteret data så de er mere brugbare og lettere at læse. Du kan nogenlunde se hvad jeg har gjort ved at se listen under Applied Steps. Når jeg har formatteret mine data trykker jeg Close & Apply. Når jeg har trykket Close & Apply kommer jeg tilbage til designeren og kan nu se tabellen ude til højre. Her formatterer jeg By til at være datatypen City så den kan bruges på et kort. Efter at have formatteret By, så har jeg lavet nedenstående 2 visninger af data. Her viser størrelsen på cirklerne hvor mange kunder man har i en given by og man kan trykke på cirklen for at se dem i listen. Hvis man trykker på en af cirklerne kommer det til at se sådan ud. Jeg har nu valgt Publish for lægge rapporten op på Power BI’s hjemmeside. Rapporten er nu lagt op på hjemmesiden.

Sådan opsætter du data opdatering via Personal gateway når rapporten er lagt på hjemmesiden

For at sætte data opdatering op skal du gå til Power BI hjemmesiden og trykke på … ud for Datasættet og vælge Planlæg opdatering.
Når du har valgt Planlæg opdatering kommer du til nedenstående skærmbillede og her trykker du Rediger legitimations oplysninger. Når du har trykket på Opdater legitimations oplysninger kommer nedenstående frem og her vælger du Log på. Du er nu logget på og kan se nedenstående skærmbillede. Nu kan du sætte op hvornår datasættet skal opdateres via Personal gateway og her kan du vælge daglige tidspunkter eller lave en plan for uge som jeg har gjort nedenfor. Du kan også få besked hvis date ikke bliver opdateret.
Når du trykket Anvend så vil data blive opdateret automatisk på de valgte tidspunkter fremover.

Sådan ser rapporten og dashboardet ud

Den endelige rapport ser sådan ud på hjemmesiden.
Her tilføjer jeg elementerne til et nyt dashboard. Sådan ser dashboardet ud. Sådan ser rapporten ud på mobilen.

1 thought on “Sådan får du Microsoft C5 2012 (SQL) live data i Microsoft Power BI med Personal Gateway”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *